Kronos Kombi Servisi

Kronos kombi servisi olarak İstanbul 'da faaliyet gösteren firmamız ECA Kronos kombilerinizin bakımı ve onarımı için 7/24 hizmet vermektedir.

Kombilerin de birer elektronik cihaz olduğunu düşünürsek arızalanması ve onarılması periyodik takvimlerde gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu sebepten dolayı kış aylarına girilmeden önce kombinizin bakımını mutlaka yaptırınız. Değişimi ve tamiri yapılan parçaların 1 yıl garantisi bulunmaktadır.

Size bir telefon kadar yakın olan firmamız tecrübeli ekibiyle güvenilir ve kaliteli hizmet sunmayı hedef edinerek evinizde rahat etmenizi sağlamaktadır. Kronos Kombi teknik servisi ve bakımı için bize 0216 344 44 72 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Neden ECA Kronos Özel Servisi ?

ECA Kronos Kombilere teknik servis hizmeti veren ECA Kronos Servisi olarak özel servis kalite ve avantajlarını sizlere sunuyoruz. ECA Kronos Yetkili Servis değiliz. Bilhassa ECA Kronos Yetkili Servis talebi olan ECA Kronos Kombi kullanıcılarına ilgili ECA Kronos Yetkili Servis numarası tarafımızdan verilir. Yani ECA Kronos kombi kullanan kişilere bizim ECA Kronos Özel Servis olduğumuz vurgusu yapılarak ECA Kronos Yetkili Servisi talebi olanlara açıkça ECA Kronos Yetkili Servis telefon numarası bilgi olarak verilir.

Covid-19 (Corona) Bilgilendirmesi

ECA Kronos Kombi Servisi olarak Covid-19 Pandemi sürecinde kombi ve petek bakımlarınızı yaptırmanızı önemle rica ediyoruz. Grip hastalığı ile birlikte daha fazla bulaşıcılığı belirlenen Covid-19 (Corona) virüsüne karşı sevdiklerinizle sıcacık evinizde güvende olmanızı temenni ediyoruz.

ECA Kronos Kombi Servisi ekiplerimiz şeffaf ve kaliteli hizmeti prensip edindiğinden dolayı düzenli olarak PCR testlerini gerçekleştirmektedir. Bu süreçte Covid-19 virüsüne karşı titizlikle önlemlerimizi almaktayız. Siz değerli müşterilerimizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için ECA Kronos Kombi Servisi olarak Maske-Mesafe-Temizlik konusunda dikkatlice davranmaktayız.

Sizlerden ricamız evinizde veya iş yerinizde Covid-19 PCR Testi pozitif çıkan ve karantinada bulunan kişiler var ise lütfen Servis Kaydı oluştururken bu bilgiyi paylaşınız.

Kronos Kombi Arıza Kodları

Hata kodlarına göre Kronos kombinizdeki arıza sebebini öğrenebilirsiniz.

Kronos Kombi Hata Kodu Hata Tipi Hata Açıklaması
F01 Arıza Kodu Aşırı ısınma sorunu. Kombi yaz konumunda da olsa kış konumunda da olsa petek vanalarının açık olması gerekir. Vanaları kontrol edin, kapalıysa eğer vanaları açın. Kombi altındaki tesisat vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombi su basıncı düşükse basıncı 1.5 bara kadar yükseltin. Ardından cihazı birkaç kez arızadan çıkarmak için resetleyin. İşlemlere rağmen yine de sorunda düzelme olmazsa eğer servis çağırmanız gerekir. Ana eşanjör, sensör, üç yollu vana, kart, pompa gibi parçalarda sorun olabilir. Kalorifer filtresinde veya tesisatta tıkanıklık da olabilir.
F02 Arıza Kodu Sıcak su sensör sorunu. Arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem yok maalesef. Kullanım suyu sensöründe, sensör bağlantı soketlerinde sorun olabilir. Bu konuda servis yardımı almalısınız.
F03 Arıza Kodu Isıtma devresi sensör sorunu. Arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem olmadığı için servis yardımı almalısınız. Bu arıza durumunda kalorifer sensöründe, sensör bağlantı soketlerinde problem olabilir. Sorunu yerinde incelemek gerekir.
F04 Arıza Kodu Gaz yokluğu hatası. Arıza durumunda öncelikle dairede gaz kesintisi olmadığından emin olmak gerekir. Dairede gaz kesintisi yoksa kombiye gaz geldiğinden emin olmak, tüm doğalgaz vanalarını kontrol etmek gerekir. Gaz vanaları açıksa kombiyi resetlemek gerekir. Kombi tek bir reset işlemi ile düzelmezse işlemi birkaç kez daha uygulamak gerekir. Yine de arıza durumu devam etmekte ise servis yardımı almak gerekir. İyon-ateşleme elektrodunda, gaz valfinde veya elektronik kartta problem olabilir.
F05 Arıza Kodu Hava basınç sensörü sorunu. Cihaz baca yoluyla yeterli hava akışı sağlayamazsa bu arızayı verebilir. Kullanıcı olarak bu sorunda yapabileceğiniz bir işlem yok maalesef. Servis yardımı almanız gerekir. Cihazın hava akışını sağlayan fan, kart gibi parçalarda sorun olabilir. Baca yerinden çıkmış olabilir, baca ebatı uygun olmayabilir, bacayı tıkayan bir cisim olabilir.
F06 Arıza Kodu Dış hava sensörü sorunu. Cihaza harici olarak bir dış hava sensörü takılı ise; sensörde, sensör bağlantılarında veya kartta sorun olabilir. Cihazda böyle bir sensör takılı değilse elektriksel bir problem olabilir. Uzman yardımı almanız gerekir.
F07 Arıza Kodu Düşük basınç sorunu. Tesisat basıncı 1 barın altına düştüğü zaman cihaz bu uyarıyı verir. Basıncı 1.5 bara kadar yükseltmek gerekir. Bunun için kombinin sağ altında monteli olan mavi doldurma musluğunu sola çevirmeli basıncı 1.5 bara kadar çıkarmanız gerekir. İşlem bitiminde doldurma musluğunu kapatıp iyice sıkmayı unutmayın. Arıza çok sık tekrar ederse, işlem bir sebeple yapılamazsa veya işlem sonrası sorun düzelmezse servis çağırmanız gerekir.
F08 Arıza Kodu Düşük voltaj sorunu. Bu sorun kombiye veya daireye gelen voltajın düşük olması sebebiyle yaşanmaktadır. Arıza durumunda bir süre kadar voltajların düzelmesi beklenmelidir. Uzun süre bekleme neticesinde arıza durumunda düzelme olmazsa eğer servis yardımı almak gerekir. Düşük voltaj sebebiyle kart arızası meydana gelmiş olabilir. Kartın tamiri-değişimi gerekebilir. Bu sorunu yeniden yaşamamak için mutlaka “kombi regülatörü” kullanmalısınız.
F09 Arıza Kodu Gaz valfi geri bildirim sorunu. Arıza durumunda cihazı birkaç kez arka arkaya resetlemek gerekir. Resetleme işlemine karşın arıza durumu düzelmez veya tekrar ederse servis yardımı almanız gerekir. Bu gibi durumlarda gaz valfi, kart gibi parçaları kontrol etmek gerekir.
F10 Arıza Kodu Baca gazı sensörü aşırı ısınma uyarısı. Arıza durumunda cihazı sadece resetleyebilirsiniz. Resetleme işlemine rağmen hala sorun devam etmekte ise servis yardımı almanız gerekir. Eşanjör arızası olabilir, cihaza gaz ayarı gerekebilir, teknik açıdan farklı sorunlar da olabilir. Sorunu yerinde incelemek gerekir.
F11 Arıza Kodu Sifon blokaj sorunu. Kombi yoğuşmalı olduğu için yoğuşma sifon bağlantılarını, sifon hortumunu ve sifon kabını kontrol etme gerekir. Tıkanıklık durumu söz konusu olabilir. Böyle bir durumda tıkanıklık giderildiğinde sorun Çözümlenebilir. Mutlaka servis yardımı almalısınız.
F12 Arıza Kodu Fan geri bildirim sorunu. Arıza durumunda önce cihazı birkaç kez resetlemeyi deneyin. Kombi birkaç resetleme sonrası da düzelmiyorsa servis yardımı almanız gerekir. Arıza durumunda fan, kart dahil birçok parçayı yerinde kontrol etmek gerekir.
F13 Arıza Kodu Kalorifer devresi dönüş sensörü sorunu. Arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir uygulama olmadığı için servis çağırmalısınız. Kalorifer devresi dönüş sensörü arızalı olduğunda, sensör bağlantılarında sorun olduğunda bu problem yaşanır.
F14 Arıza Kodu Baca gazı sensörü sorunu. Arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız. Baca gazı sensöründe sorun olabilir, sensör kabloları yerinden çıkmış ya da kopma durumu olabilir.
F15 Arıza Kodu Yüksek basınç sorunu. Kombi tesisat basıncı 2.5-3 bar üstüne çıktığı zaman bu sorun yaşanır. Arıza durumunda kombiye en yakın peteğin hava alma müşürü açılarak oradan fazla su tahliye edilmelidir. İşlem sonrası sorun düzelmez veya arıza çok sık tekrar ederse mutlaka servis yardımı almalısınız.
F16 Arıza Kodu Üç yollu vana sorunu. Arıza durumunda her ihtimale karşı kombiyi birkaç kez resetlemeyi deneyin. Birkaç resetleme işlemine karşın sorun hala devam ederse servis yardımı almanız gerekir. Üç yollu vananın arıza durumuna göre tamiri veya değişimi gerekebilir.